Helyi közélet

2013.03.25. 11:08

Egységes kérelem: oda kell figyelni

Debrecen - A szankciómentes támogatás feltétele a minőségi kérelemkitöltés és a határidőben történő igénylés.

Debrecen - A szankciómentes támogatás feltétele a minőségi kérelemkitöltés és a határidőben történő igénylés.A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a korábbi években bevezetett minőségi monitoringot a 2013. évi egységes kérelem kitöltési időszakában is elindítja. A szolgáltatás célja az igénylések pontosságának növelése. A területalapú igénylések esetében az ügyfeleknek hektárban, két tizedes jegy pontossággal kell meghatározniuk az egyes parcelláik területét, melyet be is kell rajzolniuk a kérelem kitöltéskor az MVH által biztosított elektronikus blokktérképre: az igénylés során elvárt pontosság biztosítja a túligénylést és szankció mentességet.

Csak precízen

A hivatal által bevezetett intézkedésekkel – nagyobb felbontású térképek biztosítása, az elektronikus kérelemkitöltés informatikai szolgáltatásai – a pontatlan igénylések okozta túligényelt területek aránya – az előzetes ellenőrzési eredmények alapján – egy százalék alá csökkent. A pontosabb igényléseket segítő intézkedések közé sorolható a minőségi monitoring is, amely keretében a hivatal vizsgálja, valamint visszajelzi a kérelmeket kitöltő és benyújtó falugazdászok és kamarai tanácsadók felé az igénylések pontosításának szükségességét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában