Helyi közélet

2013.03.25. 13:59

A sínekre feküdtek - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 24-én több esetben is intézkedtek a rendőrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 24-én több esetben is intézkedtek a rendőrök. Az elmúlt 24 órában 12 személyt fogtak el és 21 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt körözés alapján, míg 1 személyt az ország területén jogellenes tartózkodása miatt fogtak el.

Megyénk közútjain személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt. Az ittasság ellenőrzések során 3 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő.

Késsel fenyegetőzött

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ellen a 43 éves férfi ellen, aki 2013. március 24-én délelőtt Hajdúszoboszlón egy korábbi nézeteltérés miatt összeszólalkozott egyik ismerősével, majd kést rántott elő és azzal rátámadt a vitapartnerére. A két férfi között kialakult dulakodásnak egy harmadik személy vetett véget azzal, hogy a kést egy seprűnyéllel kiütött a támadó kezéből, aki ezután elmenekült a helyszínről. A cselekmény során személyi sérülés nem történt. A bejelentést követően rövid időn belül elfogták a rendőrök a menekülő férfit és előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. F. Géza hajdúszoboszlói lakos ellen – szabadlábon hagyása mellett – folyik a nyomozás.

A sínekre feküdtek

Egy – eddig ismeretlen – férfit és nőt ütött el egy gyorsvonat 2013. március 24-én éjszaka a hajdúhadházi vasútállomás térségében. A Debrecen felől Nyíregyháza irányába közlekedő szerelvény mozdonyvezetője a vasútállomáshoz közeledve észlelte a síneken fekvő két személyt. Azonnal fékezett és ezzel egyidejűleg hangjelzést is adott, de már nem tudott időben megállni. A két személy a helyszínen életét vesztette. Az eseménnyel összefüggésben a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást rendelt el, vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A parkban lévő padot rongálták meg

Elfogták a hajdúszoboszlói rendőrök azt a három garázda fiatalt, akik 2013. március 24-én délután Hajdúszoboszlón a Bányász utcai egyik társasház mögött lévő parkban, a kihelyezett padot megrongálták oly módon, hogy a betonfoglalatából kitépték és támláját kettétörték. A két 17 éves és egy 18 éves elkövetőt a járőrök előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A három helyi férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Édességet lopott

Édességet lopott az egyik debreceni bevásárlóközpontban egy 30 éves férfi (2013. március 24-én délután), akit tetten értek a biztonsági szolgálat munkatársai. Az üzletben dolgozó őrök a rendőrök helyszínre érkezéséig visszatartották az elkövetőt. A járőrök a tolvajt a Debreceni Rendőrkapitányságra állították elő és ott meghallgatása után őrizetbe vették. A debreceni férfi ellen szabálysértési eljárás indult.

Önkényes beköltöző

Hajdúsámsonban egy használaton kívüli (régi) postai épületben a cserépkályhába tüzet rakott (2013. március 24-én) éjszaka az a 24 éves férfi, akire a helyi körzeti megbízott talált rá. Az épület – korábban lezárt ajtaja – feltört állapotban volt, amelyre a rendőr felfigyelt. A férfi azonban azt tagadta, hogy a zárat ő rongálta meg. A helyi lakost a rendőr előállította a körzeti megbízotti irodára és meghallgatása után őrizetbe vette. Ellene önkényes beköltözés szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Fát loptak a temető mellett

Falopásról tett bejelentést 2013. március 24-én délelőtt a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra egy helyi polgárőr. Három férfi a temető melletti területről lopta a fát, amikor a polgárőr észlelte őket. A járőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre indultak és elfogták az elkövetőket, akik a kerékpárjukon akarták a fákat elszállítani. A helyi (22-48 év közötti) tolvajokat a kapitányságra állították elő, ahol meghallgatásuk után őrizetbe vették őket. Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás ellenük.

Eltiltották és mégis vezetett

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága a járművezetéstől eltiltotta azt a 42 éves férfit, akit Hajdúszoboszlón 2013. március 24-én a hajnali órákban állítottak meg a rendőrök, amint gépkocsijával közlekedett. Az igazoltatás során kiderült róla, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt korábban a rendőrség szabálysértés elkövetése miatt visszavonta. Az engedély nélküli vezetőt a járőrök előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra és a meghallgatását követően őrizetbe vették. A kabai férfi ellen szabálysértési eljárás indult.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában