Helyi közélet

2013.01.08. 09:52

Újabb fél hónapot már biztos csúszik az elkerülő átadása

Jelenleg még folyamatban van a forgalomba helyezési eljárás. Az engedélyeztetés elhúzódik, emiatt a debreceni elkerülőt legkésőbb január utolsó hetében adhatjuk át a forgalom számára.

Jelenleg még folyamatban van a forgalomba helyezési eljárás. Az engedélyeztetés elhúzódik, emiatt a debreceni elkerülőt legkésőbb január utolsó hetében adhatjuk át a forgalom számára.

Mindössze ennyi információt kaptunk Loppert Dánieltől, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetőjétől a 4-es főút Debrecent elkerülő szakaszának átadásával kapcsolatban feltett kérdéseinkre. Többek között azt is szerettük volna megtudni, milyen akadályokat kell még elhárítani, hogy a Magyar Közút Zrt. az engedélyt megadja. 

A zrt. szóvivőjétől, Pécsi Norberttől azt az információt kaptuk, hogy a Magyar Közút csak átveszi üzemeltetésre az elkerülőt, amennyiben a közlekedési felügyelőség megadja erre az engedélyt. Kérdéseinkkel a megyei kormányhivatalhoz tartozó hatóságot is megkeressük.

A megyei kormányhivatalhoz tartozó közlekedési felügyelőség igazgatója, Szabó Tamás konkrétumokkal szintén nem tudott szolgálni, de annyit elmondott, hogy a NIF Zrt. már megkérte tőlük az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt. Ez vélhetően azt jelenti, lassan olyan állapotban van minden az elkerülőn, hogy valamennyi hatóság megadja rá az engedélyt. Ehhez rövidesen egy közös szemlét tartanak az elkerülő teljes hosszán, és amennyiben minden részt vevő rendben találja az általa támasztott követelmények teljesítését, a közlekedési hatóság megadja az ideiglenes engedélyt. Kisebb, az engedélyezést érdemileg nem befolyásoló hiányosságok, javítandók még így is maradhatnak, ezek pótlására akár egy évet is kapnak a kivitelezők, hogy azután a végleges engedélyt is megadhassa a felügyelőség. Szabó Tamás hozzátette, az előzetes bejárásukon ők is tapasztaltak problémákat, melyeket jelzésükre a NIF Zrt. már kijavíttatott.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában