Helyi közélet

2012.12.25. 16:52

Több import használt autót regisztrálnak, mint újat

Budapest - Az idén várhatóan több mint 70 százalékkal nő a használtautó-import mértéke Magyarországon, elérve az 54 ezer darabot, így az idén először meghaladja majd az újautó-eladások várható, 52 ezres darabszámát - közölte a Használtautó.hu.

Budapest - Az idén várhatóan több mint 70 százalékkal nő a használtautó-import mértéke Magyarországon, elérve az 54 ezer darabot, így az idén először meghaladja majd az újautó-eladások várható, 52 ezres darabszámát - közölte a Használtautó.hu.A túlnyomórészt magánszemélyek által behozott autók azonban nem a belföldi használtautó-piacon hiányzó néhány éves autók kínálatát pótolják, mivel 54 százalékuk legalább tízéves. Az import volumene a tavalyi 31 ezerről egy év alatt nő várhatóan 54 ezerre, egyre nagyobb mértékben befolyásolva a piacot. Míg a használtan importált személygépkocsik 2010-ben még alig 4 százalékát, 2011-ben 6,6 százalékát tették ki a magyar használtautó-vásárlásoknak, addig az idén az arányuk már elérte a 12 százalékot. 2012-ben a behozott járművek 45 százaléka alsó- és felső-középkategóriás személyautó volt.

- MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában