Helyi közélet

2012.12.18. 10:11

Hajdú-Bihar megyei kékfény - Gépkocsi feltörés, tyúk tolvajok, halálos baleset

Hajdú-Bihar - Nézze meg, hogy milyen ügyekkel foglalkoztak az elmúlt 24 órában megyénk rendjének őrei!

Hajdú-Bihar - Nézze meg, hogy milyen ügyekkel foglalkoztak az elmúlt 24 órában megyénk rendjének őrei!

Hamis okmánnyal akarta átlépni az országhatárt

Közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az ellen a 37 éves ukrán állampolgárságú nő ellen, aki 2012. december 17-én az esti órákban az ártándi határátkelőhelyen a nevére kiállított hamis, román személyi igazolvánnyal próbálta magát igazolni. A határrendészek a részükre átadott okmány ellenőrzése során megállapították, hogy az hamisítvány. A rendőrök a további ellenőrzésnél megtalálták a nő eredeti – ukrán hatóság által kiállított, személyazonosságot igazoló – úti okmányát is. Az intézkedő határrendészek a nőt elfogták és előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

 

Feltörte a gépkocsit

Dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás (kísérlete) vétség miatt indított büntetőeljárást a Debreceni Rendőrkapitányság az ellen a 31 éves esztári férfi ellen, aki 2012. december 17-én az esti órákban, Debrecenben a Böszörményi úton egy parkoló személygépkocsit lopási szándékkal feltört. A jármű tulajdonosa azonban tetten érte a férfit és értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök elfogták az elkövetőt és előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfi ellen szabadlábon hagyása mellett folytatódik a nyomozás.

 

Elfogták a baromfi tolvajokat

Elfogták a rendőrök azt a két (23 és 33 éves) hosszúpályi férfit, akik 2012. december 18-án a hajnali órákban Hosszúpályiban egy családi ház udvarára úgy jutottak be, hogy a kerítést kivágták, majd a baromfi ólból tyúkokat és kakast loptak el. Miután a tulajdonos bejelentette a rendőrségre a lopást, a járőrök és a nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövetők azonosítása és felkutatása érdekében. A széleskörű nyomozás eredményeként rövid időn belül azonosították a rendőrök az elkövetőket, akiket az egyik tolvaj lakásán fogtak el.

A két férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetése miatt.

 

Körözték

Debrecenben a járőrök 2012. december 17-én igazoltattak egy 60 éves helyi férfit, akiről az igazoltatás során kiderült, hogy ellene a Debreceni Törvényszék elfogatóparancsot adott ki. A körözött férfit ezért elfogták és előállították a kapitányságra, ahol őrizetbe vették.

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 24 órában egy halálos eredménnyel járó közlekedési baleset történt.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában