Helyi közélet

2012.12.20. 16:09

2-es villamos - A világvégére játszanak a tárgyalások csúsztatásával?

Debrecen polgármestere december 20-ig adott határidőt az Arcadomnak.

Debrecen polgármestere december 20-ig adott határidőt az Arcadomnak.A Napló első oldalán december 8-án ezt a mondatot idéztük Kósa Lajostól: „Amennyiben a konzorcium nem tudja felmutatni a munka befejezéséhez szükséges garanciákat,

az önkormányzat december 20-án felmondja az ATK-val a 2-es villamosberuházás kivitelezésére kötött szerződést”. Ma már december 21-e van és a szerződés még él. Értesüléseink szerint ma újra (ki tudja, hanyadszor) tárgyalnak arról,ki hogyan folytatja - vagy fejezi be - a munkát. Érdeklődésünkre Kósa Lajos is csak ennyit üzent: holnap.

Végkifejletként legvalószínűbbnek még mindig az látszik, hogy a konzorciumban az Arcadom háttérbe vonul és a Keviép lép előre – vállalva, hogy a beruházás határidőre elkészül. Állítólag ehhez az összes szakmai és pénzügyi feltétel adott, az Arcadom aláírására várnak csupán. Az említett cég viszont - mondják - a másik oldal számára elfogadhatatlan feltételeket szab.

Debrecenben az érdekeltek – köztük Kósa Lajos polgármester, kiváltképpen pedig a pénzükre váró alvállalkozók – abban bíznak, hogy a mai tárgyalás érdemleges eredménnyel zárul. Biztosat azonban már Kósa Lajos sem ígért.

HBN-SZK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában