Helyi közélet

2012.11.21. 10:02

Nézőpont: Csekk-sokk

Bár a debreceni történet főhőse (elszenvedője) bizonyára nem így gondolja, valószínűleg jobb 48 millió, mint 48 ezer forintos közüzemi számlát kapni. Előbbi ugyanis egyértelműen tévedés, nyilvánvaló hiba, nem kell miatta hetekig vitázni a szolgáltatóval, bíróságon keresni az igazunkat. <a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Szőke Tímea jegyzete.</a>

Bár a debreceni történet főhőse (elszenvedője) bizonyára nem így gondolja, valószínűleg jobb 48 millió, mint 48 ezer forintos közüzemi számlát kapni. Előbbi ugyanis egyértelműen tévedés, nyilvánvaló hiba, nem kell miatta hetekig vitázni a szolgáltatóval, bíróságon keresni az igazunkat. Szőke Tímea jegyzete.

Ekkora összegnek a számlakibocsátó önként utánanéz, már csak a maga kedvéért is szeretné tudni, hol a hiba a rendszerben.

Úgy vélem, bajban azok vannak, akik a megszokott néhány ezer forintos víz-, gáz- vagy villanyszámla helyett váratlanul (több) tízezres összegről kapnak csekket. Az első ijedelem után kezdődhet az emlékekben kutakodás, hogy nem hagyták-e nyitva, nem csavarták-e fel, vagy tán a macska nyúlt hozzá míg egyedül hagyták? Aztán telefon a szolgáltatónak, magyarázkodás, győzködés; „megy a szerelőnk, megvizsgálja, de ha nem romlott el, ki kell fizetni a kiszállási díjat”, szóval ötszámjegyről indul az igazságkeresés. S mert az elfogyasztott víz/villany/fűtés ára elvileg a szokatlanul magas összeg is lehetne, a fogyasztó inkább előbb, mint utóbb magára marad a nyomozósdiban: bizonyítsa be ő, ha szerinte nem annyi.

Egyszeri esetnél valószínűleg feladja, hisz az utánajárás kétes eredményt ígér és újabb költségekkel párosul. És még virágcsokrot sem kapsenkitől.

 

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában