Helyi közélet

2012.11.25. 19:06

Milliárdok az állattartóknak

Debrecen - Az állatjóléti támogatásoknál összesen tizenkét milliárd forint utalása indul novemberben.

Debrecen - Az állatjóléti támogatásoknál összesen tizenkét milliárd forint utalása indul novemberben.Az állatjóléti támogatásoknál a megemelt és előrehozott kifizetésekkel összesen 12 milliárd forint utalása indul novemberben. Baromfi állatjóléti támogatásokra 4,8 milliárd, míg sertés állatjóléti támogatásokra 7,2 milliárd forintot fizet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

A kormány erre egy rendeletmódosítással teremtett lehetőséget, melyben a két intézkedés keretösszegét 20-20%-kal megemelte, és a kifizetéseket 2012-re előrehozta - Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke közösen számolt be a napokban induló jelentős agrártámogatási kifizetésekről. Palkovics Péter beszámolt arról, hogy már novemberben elkezdi utalni az MVH a mezőgazdasági területek erdősítésére nyújtott támogatásokat, mintegy 2300 ügyfélnek indul meg a kifizetés 1,4 milliárd forint összegben.

Szintén hamarosan indul a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás esetében a kérelmek kifizetése. Az intézkedés keretében közel 600 állattartó 1,1 milliárd forintot kap. A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán nyújtandó támogatás esetén az augusztusban benyújtott kérelmek kifizetése is novemberben megtörténik, 72 millió forintot kap 3500 ügyfél.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában