Helyi közélet

2012.11.21. 10:16

Mi lesz a debreceni hőerőművel?

Debrecen - Az új előírások és termelői távhőárak miatt országszerte több kapcsolt erőmű kapacitása kieshet a termelésből.

Debrecen - Az új előírások és termelői távhőárak miatt országszerte több kapcsolt erőmű kapacitása kieshet a termelésből.A hő- és villamos energia együttes előállítására képes berendezések több mint 80 százaléka teljesen kiesik a termelésből, vagy csak minimális mértékben üzemel majd a jövőben az új előírásoknak és termelői távhőáraknak köszönhetően - állítják a Magyar Kapcsolt Energia Társaság szakértői, akik szerint a termelést sok helyen a gyengébb hatásfokú, öreg és környezetszennyező kazánok veszik át. Úgy vélik, ezzel a magyar energiatermelés színvonala egy évtizedet lép vissza az időben.

Mi lesz Debrecen távhőellátásával, ha az E-ON úgy dönt, hogy a jövőben nem, vagy csak minimális óraszámban üzemelteti a Debreceni Kombinált Ciklusú Erőművet DKCE)? - Az új árakat a debreceni erőmű egészét figyelembe véve állapították meg, melynek szerves része a DKCE és a hat gázmotor is. Társaságunk nem tervezi, hogy akár részben, akár egészen leállítja a kombinált ciklusú erőművet, így a biztonságos hőellátás továbbra is garantált a megyeszékhelyen - válaszolta a Napló megkeresésére Egyházi Nikoletta, az E-ON Hungária Zrt. szóvivője, hozzátéve, hogy a régi erőmű csak a teljes erűművi portfólióval együt képes ellátni Debrecent hőenergiával.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában