Helyi közélet

2012.11.08. 07:44

Még mindig nem iható a víz a gimnáziumban

Debrecen - Az intézkedések ellenére újra nem megfelelő a vízminta.

Debrecen - Az intézkedések ellenére újra nem megfelelő a vízminta.Még mindig lajtos kocsiból biztosítják az ivóvizet a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban; bár a kezdeti beavatkozások eredményesnek tűntek, az október végi vizsgálatok újra szennyeződést mutattak ki – tudtuk meg dr. Gazdig Máriától, a HBM Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének osztályvezető tisztiorvosától.

Szeptember 15-ei számunkban írtunk arról, hogy a TÁG-ban Pseudomonas aeruginosa szennyeződést találtak a vízben, ezért a házi vízelosztó rendszert lezárták, fertőtlenítették, illetve az ivóvizet lajtos kocsikból biztosítják.

Tovább keresik a hibát

– A gimnázium belső hálózatának fertőtlenítése, mosatása, a feltárt műszaki hiba kijavítása megtörtént az elmúlt időszakban. Az intézkedések eredményességének megítélése céljából a Debreceni Vízmű Zrt. rendszeresen vizsgálta a vízminőséget, illetve hatósági ivóvíz vizsgálatokat is végeztünk – mondta el az osztályvezető. – Október 12-étől számítva 3 egymást követő vizsgálati időpontban a Zrt. által elvégzett vizsgálati monitor eredmények nem estek kifogás alá, ami a beavatkozás eredményességét igazolta. Ugyanakkor az október 29-én végzett hatósági vizsgálatokban ismét kimutatható volt a vízben a kifogásolt bakteriológiai paraméter, ez alapján továbbra is indokolt a lajtos kocsival történő ivóvízellátás. Minderről tájékoztattuk a fenntartót.

Dr. Gazdig Mária nem bocsátkozott feltételezésbe, mikortól használható ismét a vízhálózat; a hibakeresést, mosatást, fertőtlenítést mindaddig folytatják a szekemberek, amíg az ivóvíz-vizsgálati eredmények huzamosan nem igazolják a megfelelő vízminőséget.

HBN-SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában