Helyi közélet

2012.11.02. 14:07

Márton napi libalakoma - Borral áztatott libaételek

Debrecen - Már az első évben telitalálatnak bizonyult a libából készült ételek és az egri borok „házasítása”, ami nem kis eredmény egy gasztronómiai rendezvény esetében - mondta el Pajna Zoltán alpolgármester a jövő heti főtéri rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Debrecen - Már az első évben telitalálatnak bizonyult a libából készült ételek és az egri borok „házasítása”, ami nem kis eredmény egy gasztronómiai rendezvény esetében - mondta el Pajna Zoltán alpolgármester a jövő heti főtéri rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

A Márton-napi libalakoma egri borcsillagokkal elnevezésű, immár negyedik alkalommal sorra kerülő 3 napos esemény jól szolgálja mindkét város turisztikai célkitűzését, egyben remek lehetőséget biztosít a debrecenieknek újabb gasztronómiai élmények szerzésére. Nem utolsó sorban kitűnő szórakozást is ígér, hiszen péntektől vasárnapig egymást váltják a különböző együttesek és előadók a főtéren felállított színpadon.

Egri muzsika

Mivel a borok mellett a kultúrprogramok egy részét is a vendégváros nyújtja, az egri kínálatról Trázsi Botond, a hevesi megyeszékhely alpolgármestere számolt be. A korábbi Márton-napi rendezvényeken zenekarával maga is fellépő vezető-helyettes emlékeztetett arra, hogy elsőként a vidékiek közül Eger lehetett a magyar dal fővárosa, amit aktív zenei életének is köszönhetett. Így nem volt nehéz dolguk, amikor a kulturális programokhoz fellépőket kellett adniuk. November 9-én, pénteken lép fel a világzenét játszó Ethnofil zenekar, illetve a borozgatós muzsikával szolgáló Cabaret Band. Szombaton a helyi főiskola dzsessz tanszakát képviselő Jazz Faces, illetve az Egri Obsitos Fúvószenekar lép fel. Vasárnap a fiatalokból álló Hungariddim és az ősmagyar zenei alapokat felhasználó Kurul dobosok játszanak majd a színpadon. Rajtuk kívül 6 borászáta 72 borával érkeznek még az egriek.

Nyolcezer adag

Ha már a vendégfellépőket ismertettük érdemes kitérni a többiekre is, hiszen pénteken és vasárnap a Dancing Boots Country Linedance Club, szombaton az Eagle Linedance Team táncosai szórokoztatják majd a közönséget. Első napon fellép az Android zenekar és divatbemutatót tart az Aphrodite modellügynökség. Szombaton a Dolce Dance táncosai is bemutatkozik a napot pedig az Oláh Ibolya Band koncertje zárja. Az utolsó fellépő vasárnap a Debrecen Dixieland Jazz Band lesz. Mindehhez természetesen égésznapos evés, ivás párosul. Előbbiről a Fanny Line Kft. gondoskodik, s mint azt Barabás Zoltán ügyvezető elmondta, már ezen a hét végén megkezdődnek az előkészületek, hogy péntekre valamennyi libaételt fel tudjanak szolgálni. Adalékként egy érdekességgel is szolgált: tavaly 8 ezer adag ételt adtak el, amihez 3 tonna libát használtak fel. Akik még sem a szabadtéri étkezést választanák, azok péntek este 7 órától egy 5 fogásos vacsorára is befizethetnek a Márton-napi ínyenckedés jegyében - tette hozzá. HBN-ÉP

 

Libaétel-kínálat

Ludaskása, libatoros káposzta, libahúsos töltött káposzta, hagymás libamáj-csíkok, libazúza-pörkölt, sült libacomb és libakolbász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában