Helyi közélet

2012.11.16. 16:08

Kalauztámadás, rézlopás Hajdú-Biharban

Debrecen - Tizenévesek próbálkoztak az alumínium és réz vezetékek levágásával Apafa közelében.

Debrecen - Tizenévesek próbálkoztak az alumínium és réz vezetékek levágásával Apafa közelében.Többször meglökte a jegyellenőrt a villamoson egy 35 éves debreceni nő csütörtök este, majd az iratait hátrahagyva elmenekült – tájékoztatott pénteken Kovács Károly rendőrségi szóvivő. A kalauz és az utas között azért támadt konfliktus, mert utóbbi menetjegy nélkül villamosozott. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanújával indított nyomozást a nő ellen.

Kellett a fém

Egy Kassai úti benzinkúton két nő vitatkozott össze. A nézeteltérés verekedésig fajult, ezért a rendőrök a 21 éves berettyóújfalui és 27 éves hajdúhadházi elkövetőt előállították, s garázdaság vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A százados arról is beszámolt, hogy a MÁV egyik szolgálattevője csütörtök délelőtt jelezte: az apafai állomástól 200 méterre többen tartózkodnak a sínek mellett, s ezzel egyidejűleg a vasútvonal biztonsági rendszere is riasztójeleket adott. A rendőrök a helyszínen egy 16 és egy 17 éves debreceni fiút fogtak el, akik két társuk jelenlétében a vágány váltójáról levágták az alumínium és réz vezetékeket, veszélyeztetve a vasúti közlekedés biztonságát. A fiatalkorú elkövetők ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – egyebek mellett vasútközlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt kezdődött eljárás.

Egy 30 éves debreceni férfi ellen csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétség megalapozott gyanújával indult eljárás, az illetőt november 14-én a lakásán fogtak el a rendőrök.

Fülöpi tolvajok

A vámospércsi nyomozók korábban lopás bűntett miatt két fülöpi férfit vettek őrizetbe, majd nem sokkal később harmadik – szintén fülöpi – társukat is elfogták. A rendőrség gyanúja szerint a trió még augusztus végén betört egy helyi üzletbe, ahonnan dohányárut és élelmiszereket tulajdonított el. A rendőrség kezdeményezte a hármas előzetes letartóztatását. Vizsgálják továbbá, hogy a személyük összefüggésbe hozható-e más fülöpi lopással.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában