Helyi közélet

2012.11.29. 07:50

Jegyzet: Nyakig a...

<em>Nem tudom ki hogy van vele, de én már kezdem unni, hogy a politikusok népszerűtlen celebbé degradálták országunkat, ami már csak botrányokkal kerül a nemzetközi sajtó címlapjára.</em> <a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Fabók Ágnes jegyzete.</a>

Nem tudom ki hogy van vele, de én már kezdem unni, hogy a politikusok népszerűtlen celebbé degradálták országunkat, ami már csak botrányokkal kerül a nemzetközi sajtó címlapjára. Fabók Ágnes jegyzete.Hiába vannak világszínvonalú kutatási eredményeink, művészeti eseményeink, a döntéshozók és ellenlábasaik csatározásai, az értelmetlen törvények és rendeletek, a politikai kulturálatlanságukat bizonyító képviselők rendre sárba tiporják azokat, pártállástól függetlenül. Rajtunk röhög vagy épp szörnyülködik fél Európa. Hirtelen nem is tudom, melyik a rosszabb?!

Most mondhatják, hogy mit nekünk mások véleménye, az a lényeg, hogy mi elégedettek legyünk. Csak épp ez is hibádzik a képletben. Mert nemcsak kívülről látják, hogy gondok vannak; mi belülről is érezzük, hogy mind mélyebbre süllyednünk a - szebb napokat látott - Parlamentből folyó szenny mocsarába.

A kérdés csak az, hogy feltűnik-e végre egy olyan kapitány által vezetett mentőcsónak, amelyiktől mi is nyugodt szívvel fogadjuk a segítséget, s nem gyanakodva, hogy vajon visszarúg-e minket a posványba, ha nem felelünk meg céljainak? Egyelőre nem látni a horizonton egy olyan bárkát, amelyik bárkit felvenne ideológiától, nemzetiségtől vagy vallástól függetlenül, hogy közös erővel evezzünk tiszta vizekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában