Helyi közélet

2012.11.21. 17:02

Igazán élhető központja lett Újfalunak

Berettyóújfalu - Több, mint 900 millió forintból újult meg Berettyóújfalu városközpontja.

Berettyóújfalu - Több, mint 900 millió forintból újult meg Berettyóújfalu városközpontja.

Igazi élő tér lett a város központjában található Szent István tér, jóleső beszélgetések, közösségi rendezvények és séták színhelye. A városképet immár évtizedekre meghatározó központ folyamatosan újult meg, 2011-ben a város napján adták át, majd ugyanabban az évben a lovas szobrot és a felújított mozit is ünnepelhették a helyiek.

Bihar közepe

A helység szülötte, Nadányi Zoltán 1938-ban azt írta, Berettyóújfalu a világ közepe. A városközpont rehabilitációjának elkészülte után, ha nem is a világ, de mindenképpen Bihar közepe lesz – ígérték a település vezetői. Küllemében marad város, ám az emberek kapcsolatában falu, ahol mindenki ismeri, tiszteli egymást, érdekli a másik sorsa. Muraközi István polgármester elmondta, büszkék arra, hogy ennek jegyében újult meg többek között a városközpont, a Szent István tér rendezvénytérré való kialakításával, a tűzoltóság parancsnoki épületének felújításával, funkcióváltásával, a mozi épületének átalakításával, a református templom tetőszerkezetének felújításával.

Jócskán megérett a tér átgondolása, hiszen a bihari kistérség oktatási, kulturális és egészségügyi központjában naponta több ezer ember – diák és felnőtt – fordul meg.

„Egészséges város”

A teret új burkolattal látták el, új padokat, kandelábereket helyeztek el, parkolókat alakítottak ki. A tér egy része gyalogosan, a másik csökkentett forgalommal járható be.

Az egészséges város – szlogen, a környezettudatos gondolkodás persze örök életig tartó folyamat, amelyhez a város lakossága hamarosan adventi vásárral kapcsolódik.Feldíszítik a közös karácsonyfát Újfalu szívében és hangulatos vásárt rendeznek, valamint betlehemet állítanak a református templom előtt.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában