Helyi közélet

2012.11.20. 10:14

Hajdú-Bihar megyei kékfény - Garázdák a játszótéren, verekedés Józsán

Hajdú-Bihar - Nézze meg, hogy milyen ügyekkel foglalkoztak az elmúlt 24 órában megyénk rendjének őrei!

Hajdú-Bihar - Nézze meg, hogy milyen ügyekkel foglalkoztak az elmúlt 24 órában megyénk rendjének őrei!

Garázdák a játszótéren

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás három férfi ellen (30-35 évesek), akik 2012. november 19-én a délutáni órákban, Debrecenben a Damjanich utcai játszótéren összeverekedtek és ezzel könnyűsérülést okoztak egymásnak. A helyszínre érkező rendőrök elfogták a verekedőket, majd az orvosi ellátás után előállították őket a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottkénti kihallgatásuk és őrizetbe vételük megtörtént.

Több csalás miatt is körözték

Hosszúpályiban fogtak el a rendőrök 2012.november 19-én az éjszakai órákban egy 39 éves helyi lakost, akinek körözését rendelte el a Debreceni Városi Bíróság és a Debreceni Rendőrkapitányság, valamint az Ózdi Rendőrkapitányság is kérte gyanúsítottként történő kihallgatását csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi körözését azért rendelték el, mert külföldi munkát ajánlott pénzért több személynek is, majd ellenszolgáltatás nélkül a sértettektől kicsalt készpénzzel ismeretlen helyre távozott. Az elfogott férfit a rendőrök a Debreceni Rendőrkapitányságra állították elő, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozószervek vele szemben tovább folytatják az eljárást.

Őrizetbe vett tolvajok

Egy debreceni nagyáruházból kísérelt meg eltulajdonítani különböző áruféleségeket közel 18.000 Forint értékben 2012. november 19-én délután egy kokadi lakos. A biztonsági őrök azonban észrevették a lopást, és a 18 éves férfit átadták a járőröknek, akik előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették a férfit.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rendőrei egy 19 éves férfit és egy 18 éves nőt vettek szintén szabálysértési őrizetbe 2012. november 19-én a kora délutáni órákban, akiket falopáson értek tetten.

Összeverekedtek

A debreceni járőrök 2012. november 19-én délután előállítottak két férfit, akik Debrecen-Józsán a Haladás utcában előzetes szóváltást követően összeverekedtek és kölcsönösen bántalmazták egymást. Mindketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A 17 és 37 éves debreceni férfiak ellen garázdaság vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Elfogták a rendőrjárőrök azt a 32 éves férfit, aki 2012. november 19-én késő esete egy debreceni lakótömb lépcsőházában előzetes szóváltás követően féltékenység miatt bántalmazta ismerősét. A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A 32 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntett kísérletének elkövetése miatt az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában