Helyi közélet

2012.11.07. 11:09

Súgtak a Hatvan utcai rablótámadás előtt

Debrecen - A zsákmány nyolcmillió volt, de egy részét már lefoglalták a nyomozók.

Debrecen - A zsákmány nyolcmillió volt, de egy részét már lefoglalták a nyomozók.

Elfogta a rendőrség hétfőn az október 12-ei Hatvan utcai rablás elkövetőit, s kezdeményezték a 41 éves debreceni férfi és a 33 éves berettyóújfalui nő előzetes letartóztatását.

– A bűncselekmény délutánján a meggyanúsított nő egy kolléganőjével autóval érkezett a debreceni Nagypostához, hogy egy bankban befizessék munkaadó cégük bevételét. A gépkocsi az átjáróban állt, amikor a férfi odalépett a járműhöz, a leengedett ablakon keresztül befújt gázspay-vel, majd magához ragadva a pénzes táskát, kerékpárral elmenekült – elevenítette fel a történteket dr. Uzonyi Attila, a nyomozást végző debreceni rendőrkapitányság vezetője. Mivel a spray töltete nem jutott a benn ülők szemébe, sérülés nem történt.

Az ezredes szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: alapos bűnügyi munka révén azonosították a támadót, akit a terrorelhárókkal közösen elfogtak. A gyanúsított együttműködő volt, így kiderült, hogy a gazdasági társaság egy régebbi dolgozója – vagyis a nő – volt a tippadó, ő tudta, hol, mikor, mennyi pénz lesz náluk. A nő kihallgatása során szintén elismerte a bűncselekmény elkövetését, és beismerő vallomást tett. A férfival ismerősi viszonyban voltak, utóbbi volt már büntetve önbíráskodás és zsarolás miatt. A kapitány közlése szerint a házkutatások alkalmával a 8 milliós zsákmányból 3,5 millió forintot megtaláltak és lefoglaltak. Hogy a többi pénz hová lett, még kérdéses. A 200 ezres nyomravezetői díjat visszavonták.

Jobban vigyáznak

A rendőrség tapasztalata szerint egyáltalán nem jellemző, hogy a cégek ilyen módon rendezik a pénzszállításokat, sokkal inkább profi vagyonőrökre bízzák a feladatot. Valószínűleg ennek köszöhető, hogy ilyen típusú rablások nem jellemzőek Debrecenben, s megjegyzendő az is, hogy ekkora zsákmányra az utóbbi években nem tett szert efféle támadás elkövetője.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában