Helyi közélet

2012.11.06. 09:58

Bihor megye vezetése látogatott a Megyeházára

Debrecen - Fejlesztésekről, azok lehetőségeiről egyeztettek a közelmúltban.

Debrecen - Fejlesztésekről, azok lehetőségeiről egyeztettek a közelmúltban.Október végén a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöksége vendégül látta a Megyeházán a Bihor Megyei Tanács vezetését. A két megye képviselői több tárgykörben is egyeztettek, úgymint a közösen létrehozandó „Partium” Európai Területi Társulásban rejlő együttműködési lehetőségek, az Európai Unió 2014-2020-as programozási időszakára történő felkészülés feladatai, együttműködési lehetőségei, vagy az „IEERWATER- hosszú távú ivóvíz-ellátási stratégia és monitoring rendszer létesítése az Érmelléken” című projekt áttekintése.

A Partium ETT létrehozása a két megye közreműködésével aktuális feladat. A résztvevők már meghatározták a közös célokat, a feladatokat, a fejlesztés irányait. Mindkét megye testülete elfogadta a társulás alapszabályát, így már csak egy-egy közgyűlési, illetve tanácsi határozat meghozatala és a csatlakozási szándékok minisztériumi jóváhagyása van hátra. A „Partium” Európai Területi Társulás hivatalos bejegyeztetése után pedig adott a lehetőség a megyék számára, hogy hatékonyan pályázhassanak az Európai Unió Határmenti Együttműködési Programjainak projektjeire és forrásaira, illetve a későbbiekben forráselosztó szerepre.

Cornel Popa, a Bihor Megyei Tanács elnöke és Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is kinyilvánította szándékát az eredményes együttműködés további fenntartására.

HBN

 

A találkozó résztvevői:

  • Cornel Popa (Bihor Megyei Tanács elnöke)
  • Ioan Mang (Bihor Megyei Tanács alelnöke)
  • Kiss Alexandru (Bihor Megyei Tanács alelnöke)
  • Szabó Ödön (Bihor Megyei Tanács Tanácsosa)
  • Bodó Sándor (Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke)
  • Kocsis Róbert (Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke)
  • Tóth Attila (Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában