Helyi közélet

2012.11.09. 10:54

Átadták a felújított ügyészségi épületet Szoboszlón

Hajdúszoboszló - Sok év után sikerült megfelelő munkakörülményeket teremteni.

Hajdúszoboszló - Sok év után sikerült megfelelő munkakörülményeket teremteni.

Míg az értékek, a törvénytisztelet és a magas színvonalú munka szempontjából állandóság; a megújuló tudás, az infrastruktúra és környezet tekintetében állandó változás jellemzi a magyar ügyészséget – emelte ki Polt Péter legfőbb ügyész pénteken délelőtt Hajdúszoboszlón, a városi ügyészség épületének ünnepélyes átadásakor.

A város zöldövezetében álló, évek óta használaton kívüli egykori üdülőt 88 millió forintból újították fel ez év februárjától mindössze fél év alatt, a Legfőbb Ügyészség költségvetéséből. Így a korábban a városi bíróság épületébe zsúfolt elhelyezés után tágas és modern irodákat vehetett birtokba a Hajdúszoboszlói Városi Ügyészség 9 munkatársa – hangzott el a megnyitón.

A költözés igénye már 1999-ben felmerült, s miután a belvárosban nem találtak megfelelő épületet, mely elfogadható költségráfordítás mellett optimális elhelyezést biztosított volna, az egykori üdülő átalakítása mellett döntöttek. Már a tervek és az építési engedély is rendelkezésre állt, azonban a szükséges összeget akkor a debreceni székhelyű intézményekre kellett fordítani. 2001-ben kerülhetett sor a tervek felülvizsgálatára, modernizálására és új építési engedély beszerzésére, majd 2012 elején a munkálatok megkezdésére – idézték fel a pénteki eseményen.

– A hajdúszoboszlói ügyészség 1991-ben kezdte meg működését, illetékességi területe Szoboszló mellett Nádudvar, Nagyhegyes, Ebes és Hajdúszovát, összesen 44 ezer lakossal – mondta el Királyné dr. Nagy Katalin városi főügyész. – 2011-ben 1383 bűnügyet iktattunk, melynek 60-65 százaléka szoboszlai, az ügyszám évek óta növekszik. Ennek oka egyrészt, hogy a fürdővárosba érkező sok vendég a bűnelkövetőket is vonza, másrészt az elszegényedés, ami főleg Nádudvaron jelentkezik magas esetszám formájában. Az összes bűncselekmény 64 százaléka vagyon elleni és növekszik a személy ellen elkövetettek száma – ismertette a vezető ügyész.

HBN-SzT | Fotók: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában