Helyi közélet

2012.11.27. 11:39

A megyében már több ponton elindultak a Közút mellékút felújítási projektjei

Hajdú-Bihar - Ahogy közeledik a zord időjárás, és a vele járó rossz látási viszonyok, nem szabad már rutinból vezetni. Különösen azokon az alacsonyabb rendő utakon, ahol tábla is jelzi, hogy veszélyes a padkára sodródni.

Hajdú-Bihar - Ahogy közeledik a zord időjárás, és a vele járó rossz látási viszonyok, nem szabad már rutinból vezetni. Különösen azokon az alacsonyabb rendő utakon, ahol tábla is jelzi, hogy veszélyes a padkára sodródni.Országszerte összesen 110 milliárd forintos keret áll rendelkezésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek az általuk üzemeltetett mellékúthálózat felújítására - közölte érdeklődésünkre az illetékes, és tájékoztatott, hol számíthatunk útjavításokra. Az észak-alföldi régióban egyébként Hajdú-Bihar megye az első, ahol már elindulhattak a mellékútfelújítási projektek.

Várhatóan 2013-ra

A Kormány által nevesített, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által felújításra javasolt szakaszok Hajdú-Bihar megyében összesen közel 72 kilométert tesznek ki - tájékoztatott a Közút illetékese.

A Tiszavasvári-Hajdúböszörmény összekötő út 13,5 kilométeres szakaszának teljes körű felújítási munkálatai (bruttó 1,625 milliárd forintos értékben) már szeptemberben elindultak. A projekt várhatóan 2013 júniusában fejeződik be. A Balmazújváros-Hajdúszoboszló összekötő út 11,1 km-es szakaszának felújítása 2013 tavaszán indul el, míg a Tiszacsege-Debrecen összekötő út 2,4 és a Balmazújváros-Hajdúszoboszló összekötő út 1,8 kilométeres szakaszának kivitelezési munkálatai megkezdése 2013 második negyedévében várhatóak. A támogatói döntésre vár a Debrecen-Létavértes összekötő út 17,6 kilométeres szakaszára vonatkozó pályázat, továbbá tervben él a Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út 12,5 és a Tiszafüred-Polgár összekötő út 13 kilométeres szakaszának felújítása - tudtuk meg.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában