Helyi közélet

2012.10.10. 07:51

Nézőpont: Valami nem kerek

<em>Igazából a kezdetektől úgy éreztem, hogy ezekkel a manapság trendinek számító állami földpályázatokkal valami nem kerek, de ez az érzés csak akkor vált bennem bizonyossággá, amikor némely ügyek kapcsán már kormánypárti zsebekből is elő-előbukkant az a bizonyos (bugyli)bicska.</em>&nbsp;<strong><a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Petneházi Attila</a>&nbsp;jegyete.

Igazából a kezdetektől úgy éreztem, hogy ezekkel a manapság trendinek számító állami földpályázatokkal valami nem kerek, de ez az érzés csak akkor vált bennem bizonyossággá, amikor némely ügyek kapcsán már kormánypárti zsebekből is elő-előbukkant az a bizonyos (bugyli)bicska. Petneházi Attila jegyete.

A Kaba környéki állami földek bérleti jogának a megpályáztatása például mindjárt az első nekifutásra olyan szerencsétlenül sikeredett, hogy az már a térség fideszes országgyűlési képviselőjénél is kiverte a biztosítékot. Pedig Hajdú-Biharban állítólag nincsenek is földügyek. "Ángyánjózsefek" azonban szerencsére nálunk is vannak, akiknél a szakmai tisztesség még mindig többet ér a szimpla párthűségnél.

Kövezzenek meg érte, de nálam talán még az is belefér, ha egy-egy nyertes földpályázó köztudomásúan a narancssárga pártagkönyvre esküszik (zöldbárókat is láttunk már vörös párttagkönyvvel a zsebükben (érdek)érvényesülni), ha egyébként az illető tényleg a gazdálkodásra tette fel az életét. Az azonban tényleg gyomorforgató, amikor jól fizetett kultúrális államtitkárok, vagy befolyásos emberek kozmetikus párjai korunk Döbrögi Uraiként pöffeszkednek a televíziós híradók bejátszásaiban.

Előzmények:

Először úgy volt, hogy nem kabaiak nyertek, utána úgy, hogy csak kabaiak, most pedig kiderült, hogy senki.

Azzal, hogy egy hirtelen döntéssel mégis kabaiak kapják településük határában meghirdetett állami földek bérleti jogát, nem ért véget a város életét alaposan felkavaró földügy.

A korábban nyertesnek kikiáltott egyik pályázó a Naplótól hallott először a döntésről.

A kabai állami földek bérleti jogát a múlt héten elveszítette az öszes helyi pályázó, ám ezen a héten mégis megnyerték, és most elveszítették azok, akik eredetileg nyertek. Szabó Katalin jegyzete. 

A Kaba környékén lévő állami földek bérletére kiírt pályázatra (polgári jogi társulásba tömörülve) 16 helyi gazdálkodó pályázott, és azóta már valamennyien meg is kapták az elutasító határozatot. Mint a Naplónak elmondták, ebben az egészben nemcsak az fáj nekik, hogy a vesztes pályázat fejenként több mint 200 ezer forintjukba került, hanem az, hogy más településen élő emberek nyertek. Nem is keveset…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában