Helyi közélet

2012.10.01. 10:00

Nem működnek a villamos megállókban az utastájékoztatók?

Valószínűnek tartom, hogy rajtam kívül senkit nem zavar, hogy 12 éve nem működik Debrecenben a villamosok megállóiban a valósidejű utastájékoztatás.

Valószínűnek tartom, hogy rajtam kívül senkit nem zavar, hogy 12 éve nem működik Debrecenben a villamosok megállóiban a valósidejű utastájékoztatás.

Ez számomra teljesen érthetetlen! Mit építettek itt be?? És hogy nem szégyenkezik e miatt senki? Dehogy szégyenkezik! Büszkén hirdeti a valós idejű érkezés helyett az időt a rendszer, na meg azt, hogy nem ám ajándék ez a vacak, hanem a Civitas Mobilis projekt keretén belül valósult meg. Kár volt érte, és kár ezzel a kiírással a program egészét lejáratni, Tizenkettedik éve! Az augusztus 20-i ünnepkör előtti napokon ugyan működött valamelyest, de az ünnepi forgalom alatt, amikor a rendkívüli közlekedési helyzet miatt igazán szükség lett volna rá, ismét bizonyított: semmit nem ér. Az ünnep után pedig visszatért a rendszer a tetszhalott állapotába. Ez csak engem zavar ennyire?

Szabó István, Debrecen

 

A DKV válasza

A villamos-megállóhelyeken található 22 darab digitális kijelző, valamint a Petőfi téri óriás kijelző 2006 augusztusában a Civitas II. Európai Uniós Pályázati program keretében valósult meg. A rendszer az akkori kor követelményeinek megfelelő, korszerű volt. Társaságunk, Debreceni közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának fejlesztése projekt elnevezéssel az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával közel 440 millió forint pályázati pénzt nyert.

Ennek köszönhetően, más infrastrukturális fejlesztés mellett, lehetőség nyílt az utastájékoztató, valamint a forgalomirányítási rendszer fejlesztésére.

A 22 megállóhelyi kijelzőt, a jól láthatóság érdekében nagy fényerejű LCD típusú kijelzőkre cseréltük ki, továbbá a villamos-forgalomirányító rendszert is korszerűsítettük, mely alkalmas lesz az 1-es és 2-es villamosvonalon közlekedő járatok érkezési idejének pontos meghatározására is.

Jelenleg a megállóhelyi utastájékoztató rendszer, valamint a villamos járművek fedélzeti számítógépének összehangolása zajlik, annak érdekében, hogy a megállóhelyen pontosabb információt kapjanak utasaink a járművek érkezéséről.

A pályázati támogatásból megvalósuló fejlesztés, korszerűsítés a tervek szerint az idei évben befejeződik. A fejlesztés végéig ezúton is kérjük utasaink türelmét.

 

Csohány Andrea

kommunikációs előadó

DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában