Helyi közélet

2012.10.07. 13:17

Igazságszolgáltatásról gyerekeknek: egyszerűen és könnyen

Hajdú-Bihar - A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére és szakmai felügyeletével, az egyszervolt.hu kivitelezésében elindult a www.jogosakerdes.hu internetes oldal.

Hajdú-Bihar - A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére és szakmai felügyeletével, az egyszervolt.hu kivitelezésében elindult a www.jogosakerdes.hu internetes oldal.A portál a Gyerekbarát Igazságszolgáltatás Program keretében a 8-12 éves korosztály számára kíván ismereteket átadni az igazságszolgáltatás rendszeréről, alapvető fogalmairól. Arra törekszik, hogy felkészítse a gyerekeket a mindennapi élet során előforduló szituációk kezelésére.

Jogos a kérdés

A cél az, hogy a korosztályi sajátosságoknak megfelelően a gyerekeket – mint digitális „bennszülötteket” – edutainment (azaz szórakoztatva oktató) tartalmakon keresztül készítse fel azokra a helyzetekre, melyek során kapcsolatba kerülhetnek az igazságszolgáltatással – akár polgári peres, akár büntetőjogi eljárás keretében.

Kimi a honlap házigazdája

Ő köszönti a látogatót, ő ad segítséget, tőle tudhatjuk meg a fontos dolgokat, s ő az, aki elmond/bemutat egy-egy történetet, melyek segítenek megismerni, megérteni, elsajátítani az igazságszolgáltatáshoz kapcsolódó fogalmakat. A példaként elmondott/bemutatott történetekbe ágyazva ismerteti az igazságszolgáltatás rendszerét, különös tekintettel annak gyermekbarát működésére. A történetek egy fiktív helyszínen, a „Jusztin utcai Általános Iskola” körül zajlanak, a különböző esetek szereplő az iskola tanulói.

A honlapon játékok is találhatók

 - adott esetben kvíz, máskor ügyességi játék – melyek digitális oktatási segédanyagként – további hasznos információkat tartalmaznak az igazságszolgáltatás fogalomköréből.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában