Helyi közélet

2012.10.28. 14:03

Elismerés a Debreceni Vegyipari Szakközépiskola tanárának

Budapest, Debrecen - A Magyar Kémia Oktatásáért Díjat vehette át a napokban Sipos Judit, a Debreceni Vegyipari Szakközépiskola tanára – tudatta a Naplóval az intézmény.

Budapest, Debrecen - A Magyar Kémia Oktatásáért Díjat vehette át a napokban Sipos Judit, a Debreceni Vegyipari Szakközépiskola tanára – tudatta a Naplóval az intézmény.

A „Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért” kuratóriuma a díjazottakat azok közül a jelöltek közül választja ki, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, a kémia megszerettetésére, továbbá akiknek tanítványai az utóbbi években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken. 2012-ben a díjak egyikét Sipos Judit, a Vegyipari Szakközépiskola tanára vehette át Pellioniszné dr. Paróczai Margittól, a Richter emberierőforrás-igazgatójától a Magyar Tudományos Akadémián.

HBN

 

Sipos Judit tanárnő diplomáját 1991-ben a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi karán matematika–kémia tanári szakon szerezte. Tanári pályáját az intézmény kollégiumában nevelőtanárként kezdte, majd az iskolába kerülve a matematika, kémia tantárgyakat tanít, valamint laboratóriumi gyakorlatokat vezet – ismerteti az iskola.

Pályakezdő kora óta tanítványainak a tanítási órákon túl is rendszeresen segít a felkészülésben, legyen az korrepetálás, vagy versenyfelkészítés. Munkája során tanulói elméleti tudását, és gyakorlati, feladatmegoldó készségét is kiváló pedagógiai érzékkel fejleszti. Szakköreit kísérletekkel teszi érdekesebbé. Elsődleges célja az, hogy tanítványai kémia tantárgy iránti szeretete megmaradjon.

Folyamatosan magas színvonalon, nagy szakmai igényességgel dolgozik, fiatalabb kollégáival empatikus, munkájukat rendszeresen figyelemmel kíséri, támogatja – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában