Helyi közélet

2012.10.08. 15:46

Elfogták a lószerszám tolvajokat

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság ügyeletére hajnalban érkezett telefonon bejelentés, hogy Hencidáról egy istállóból ismeretlenek hámokat és hajtószárakat loptak el. A kapitányság nyomozói a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövetők azonosítása és felkutatása érdekében.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság ügyeletére hajnalban érkezett telefonon bejelentés, hogy Hencidáról egy istállóból ismeretlenek hámokat és hajtószárakat loptak el. A kapitányság nyomozói a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövetők azonosítása és felkutatása érdekében.Ezzel párhuzamosan a járőrök a reggeli órákban két fiatal fiút igazoltattak Konyár területén, akik nem tudták magukat hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállították őket a kapitányságra, ahol az azonosításuk megtörtént. Az adatok ellenőrzésekor megállapították, hogy egyiküket körözik, mivel a nevelési helyéül kijelölt gyermekotthonból engedély nélkül távozott.

A bűnügyi osztály munkatársai – a lószerszámok eltulajdonításával összefüggésben indított nyomozás során – olyan bizonyítékokat szereztek be, amelyek arra utaltak, hogy az előállított fiatalok érintettek az ügyben. A kihallgatások közben a két fiú – az eléjük tárt bizonyítékok hatására – elismerte a bűncselekmény elkövetését, majd azt is elmondták a nyomozóknak, hogy az eltulajdonított értékeket Hencidán, egy ház udvarán rejtették el. A rendőrök a hámokat és szárakat hiánytalanul megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosnak.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 16 és 15 éves hencidai fiatalok ellen lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában