Helyi közélet

2012.10.28. 13:57

Csillagokat kapnak a hazai fürdők

Hajdúszoboszló - Megháromszorozódott idén eddig az orosz turisták száma Hajdúszoboszlón.

Hajdúszoboszló - Megháromszorozódott idén eddig az orosz turisták száma Hajdúszoboszlón."A termálvíz hasznosítása a turizmusban" témakörében tartott konferenciát az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület és a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége Debrecenben. Kabály Zsolt, Hajdúszoboszló TDM menedzsere elmondta: Hajdúszoboszló 2011-hez képest eddig a vendégek és vendégéjszakák tekintetében is jobb évet tudhat maga mögött.

Hazaiak az élen

A hajdúszoboszlói önkormányzat adatai szerint 2012 első 9 hónapjában több mint 125 ezer vendég csaknem 470 ezer vendégéjszakát töltött el a hajdú-bihari fürdővárosban. Létszámban a hazai látogatók nyernek, a vendégek mintegy háromnegyede belföldi turista. Idén eddig belföldi és külföldi vendégből is több volt, mint tavaly, a vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt csaknem 6 százalékkal emelkedett. Hajdúszoboszlón a legtöbb időt a németek töltik: átlagosan csaknem 12 éjszakát, őket a román és a lengyel vendégek követik. Az év első 9 hónapjában a szlovák és cseh vendégek száma 30, az ukrán vendégek száma 60 százalékkal nőtt, a legkiemelkedőbb emelkedés pedig az orosz turisták körében figyelhető meg: 2011-hez képest háromszor annyian töltötték el itt pihenésüket. 2013-tól a szállodákhoz hasonlóan csillagot kapnak a hazai fürdők is. Jövőre bevezethetik a Nemzeti Tanúsító Védjegyet. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában