Helyi közélet

2012.10.03. 09:57

A kocsmák harmada rövid úton bezárhat a játékgépek kitiltása miatt

Debrecen - A játéktermek és elektronikus kaszinók betiltásával kieső pénz a vendéglátás egészéből hiányzik majd.

Debrecen - A játéktermek és elektronikus kaszinók betiltásával kieső pénz a vendéglátás egészéből hiányzik majd.

A kocsmák harmada rövid úton bezárhat, s komolyan tartani kell a vendéglátóhelyi, szállodaipari dolgozók jelentős részének utcára kerülésétől – reagált a Naplónak Tóth Lajos, akit azután kérdeztünk, hogy a parlament – a kormány váratlan, előzmények nélküli javaslatára – keddi döntésével megtiltotta az elektronikus kaszinók és játéktermek működtetését. Ma a legtöbb nyerőgép ilyen helyeken áll, ám a jövőben már csak játékkaszinókban kaphatnak helyet (vagyis a vendéglátóegységekből kiszorulnak).

– A Fidesz-kormány hozott jó döntéseket hozott, de ezzel egyebek mellett kivégezte azt az 1100 játékszervező céget, amely tisztességes adófizetőként milliárdokat utalt az államkasszába. Még nagyobb baj, hogy az automatákból származó nyereséget a helyi nagyvállalkozók itt, Hajdú-Biharban is például kávézókba, éttermekbe, szállodákba fektették, s ha ez a pénz elapad, szükségszerűen csökkenteni kell a kiadásokat, ami alkalmazottak elbocsátásával jár – hangsúlyozta a szoboszlói Silver Hotel tulajdonosa, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnökségi tagja.

HBN

 

És mit szól mindehhez a falusi kocsma törzsvendége és pultosa? Részletek a nap folyamán a HAON-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában