Helyi közélet

2012.09.07. 10:24

Tartható az ütemterv a stadion-rekonstrukcióban?

Debrecen - Az engedélyek megszerzésében semmilyen csúszásra nem kell számítani a stadionnál.

Debrecen - Az engedélyek megszerzésében semmilyen csúszásra nem kell számítani a stadionnál.

Egyáltalán nem merült fel semmilyen hátráltató körülmény a nagyerdei labdarúgó stadion rekonstrukciójának hatósági engedélyeztetése kapcsán - mondta el Papp László alpolgármester, a szerkesztőségünkhöz érkezett ellenkező értelmű jelzéseket cáfolva. Mint korábban már megírtuk, a 12,5 milliárdos beruházás kormány által kiemeltté tétele felgyorsítja az engedélyeztetési eljárásokat, ám éppen ezt vonják többen kétségbe szurkolói körökben, mondván több hatóság sem fog időben engedélyt adni. Márpedig az eredeti program szerint szeptember végére már a közbeszerzési pályázat kiírására is sor kell kerüljön. Papp László mindenkit megnyugtatott, jelen állás szerint semmiféle változás nem várható az ütemtervben, mert egyetlen hatóságtól sem kaptak olyan jelzést, mely szerint probléma merült volna fel az engedélyezés körül. Hozzátette, az elmúlt három hétben már a közbeszerzési kiíráson dolgoztak és a tendertervek is a végső stádiumban vannak, így a hónap végén kiírható a kivitelezési a közbeszerzési eljárás, amely optimális esetben év végére eredménnyel járhat, és megkezdődhetnek a bontási-építési munkálatok.

HBN-ÉP


 

Korábban írtuk:

Vessenek meg, de egyáltalán nem sajnálom azt a félezer fát, amit a stadionépítés miatt vágnak ki vagy telepítenek át a Nagyerdőn. Biztos még nem értem meg az efféle világfájdalomra. Pedig rajongok a természetért. De józan paraszti ésszel azt is tudom, hogy a rengetegnek ennyi meg sem kottyan. Ratalics László jegyzete. 

Bár régen eldőlt, hogy az új debreceni futballszentély a Nagyerdei Stadion helyén épül, az erdő szívében végzendő milliárdos beruházás a mai napig megosztja az Agora tagjait.

Villámlátogatásra érkezett a cívisvárosba Tero Auvinen, a Európai Labdarúgó-szövetség felügyelője. tovább »

A közelmúltban több meghatározó művelet is menetrendszerűen zajlott le a stadionfejlesztéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában