Helyi közélet

2012.09.27. 07:32

Nézőpont: OVI-

"Azt javaslom Orbán Viktornak, hogy csináltasson magának hordozható rendszámot, ami kezdődhetne úgy, hogy OVI-; hiszen a Napnál világosabb, hogy ebben a rendszámcsere ügyben az autós társadalmat dedósnak nézi a politika" - így reagált az egyik debreceni sofőr arra a kormányzati elképzelésre, hogy a jövő évtől kezdődően folyamatosan cserélnék le a 3,5 milliós hazai járműállományon az azonosítókat úgynevezett terület alapú rendszámtáblákra.&nbsp;<a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Petneházi Attila jegyzete.

"Azt javaslom Orbán Viktornak, hogy csináltasson magának hordozható rendszámot, ami kezdődhetne úgy, hogy OVI-; hiszen a Napnál világosabb, hogy ebben a rendszámcsere ügyben az autós társadalmat dedósnak nézi a politika" - így reagált az egyik debreceni sofőr arra a kormányzati elképzelésre, hogy a jövő évtől kezdődően folyamatosan cserélnék le a 3,5 milliós hazai járműállományon az azonosítókat úgynevezett terület alapú rendszámtáblákra. Petneházi Attila jegyzete.Meg is értem az indulatát, hiszen a 350 forintos benzin, a 150 ezer forintos parkolóbérlet és a hatezer forintos rezsióradíj szorításában magam is meggondolom, hogy mikor gurítsam ki a családi négykerekűt a garázsból. Lehet, hogy az a 15 ezer forint, amibe a rendszámcsere alkalmanként kerül, nem egy megfizethetetlen összeg, két probléma azonban akkor is van vele; az egyik, hogy ez már ki tudja hányadik "tizenötezerforint", amit az autósokról húznak le, a másik pedig, hogy ahányszor más megyébe adjuk el a járművünket, annyiszor indul majd újra a "számláló". A válság kitörése óta csak Debrecenben ezrek nyergeltek át az autóról kerékpárra, ez azonban még mindig csak félsiker. A tényleges spórolához a rendszámot is le kellene adniuk; ami persze megint csak pénzbe kerül...

Korábban írtuk:

A kamionos azt üzeni Orbán Viktornak, hogy vehetne magának egyedi rend- számot, ami így kezdődik: OVI-; szerinte ugyanis a területi rendszámok ügyében dedósnak nézi a kabinet az autósokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában