Helyi közélet

2012.09.26. 12:55

Kulturális Napok a hagyományok tükrében

Immár hatodik alkalommal várja a kulturálódni, kikapcsolódni és sportolni vágyókat a nagy sikerű Hajdúdorogi Kulturális Napok rendezvénysorozat. A hajdúdorogiak különösen büszkék görögkatolikus gyökereikre, közös örökségük ápolását és továbbvitelét idén még inkább hangsúlyozni szeretnék. „A múltra építkezve kell a jövőt alakítani”- vallja meggyőződéssel az esemény megálmodója Csige Tamás polgármester úr.

Immár hatodik alkalommal várja a kulturálódni, kikapcsolódni és sportolni vágyókat a nagy sikerű Hajdúdorogi Kulturális Napok rendezvénysorozat. A hajdúdorogiak különösen büszkék görögkatolikus gyökereikre, közös örökségük ápolását és továbbvitelét idén még inkább hangsúlyozni szeretnék. „A múltra építkezve kell a jövőt alakítani”- vallja meggyőződéssel az esemény megálmodója Csige Tamás polgármester úr.A Hajdúdorog Város Önkormányzata és a Hajdúdorogi Honismereti és Városvédő Egyesület közös szervezésében megvalósuló műsorkosárból a település apraja nagyja kedvére csemegézhet, hiszen a programok összeállítói arra törekedtek, hogy a lakosság minden rétege megtalálja a kedvére valót. Ennek érdekében az önkormányzati intézmények és a helyi civil szervezetek szeptember 28-tól közel húsz eseménnyel járulnak hozzá a kezdeményezés virágzásához melyek 16 napot felölelve valósulnak meg.

Az előző esztendők legnépszerűbb elemeit átörökítve folytatódik a Hajdúdorogi Mesefesztivál, az egészségügyi előadások sorozata, valamint a világgyalogló nap. Az iskolásokat rendhagyó tanórákkal, múzeumpedagógiai foglalkozással és bábszínházzal kecsegtetik, de a zenei világnap alkalmával megszervezett koncertek és az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódó találkozók minden korosztály számára hasznos időtöltést kínálnak.

A programcsokor egyik erőssége, hogy lehetőséget biztosít a tevékeny önszerveződő csoportok munkájába való betekintésre is, különös tekintettel főszervezők, a városvédők tevékenységébe, akik a rendezvény zárásaképpen október 13-án ünneplik fennállásuk 20 éves jubileumát.

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában