Helyi közélet

2012.09.20. 10:14

Hajdú-Bihari Agrárkamara - Elnökváltás kérdőjelekkel

Debrecen, Budapest - Az új agrárkamarai vezető megbízólevéllel a kezében érkezett, a régi pedig fogta a holmijait és távozott.

Debrecen, Budapest - Az új agrárkamarai vezető megbízólevéllel a kezében érkezett, a régi pedig fogta a holmijait és távozott.Dr. Forgács Barnát, a Hajdú-Bihar megyei Területi Agrárkamara elnökét úgy váltották le, hogy nem váltották le. Ő ugyanis még a küldöttgyűléstől kapta a mandátumát (csakúgy, mint a többi megyei elnök), a megbízatása pedig az új átmeneti elnökség megalakulásával egyidejűleg szűnt meg. Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke a Napló érdeklődésére elmondta, hogy mivel megyénkből a miniszter Szabó Sándort, a Magosz hajdúböszörményi elnökét nevezte ki az átmeneti elnökség tagjává, így ő láthatja el megbízottként a megyei agrárkamara vezetői feladatait.

Megkerestük Forgács Barnát, aki a történteket nem kívánta kommentálni, Szabó Sándor viszont elmondta, hogy a megbízatása a kamarai választásokig (2013. 02.01. és 02.20. között lesznek), de legkésőbb március 31-ig szól. Hozzátette, hogy a megyei kamara 6 fős apparátusa folytatja a munkát, és mellettük alakul meg az elnöki kabinet. "A tanácsadó testületnek három tagja lehet, de elképzelhető, hogy nekünk csak egy fős kabinet létrehozására lesz pénzünk, hiszen a költségét helyben kell kigazdálkodni" - tudatta Szabó Sándor.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában