Helyi közélet

2012.09.28. 13:20

Átállítják a jelzőlámpák üzemidejét a Derék utcán

A tócóskerti és a tócóvölgyi lakosok kérésének eleget téve a debreceni polgármesteri hivatal átállíttatja a Derék utcán újonnan telepített forgalomirányító fényjelző készülékek üzemidejét 2012. október 1-jétől, hétfőtől.

A tócóskerti és a tócóvölgyi lakosok kérésének eleget téve a debreceni polgármesteri hivatal átállíttatja a Derék utcán újonnan telepített forgalomirányító fényjelző készülékek üzemidejét 2012. október 1-jétől, hétfőtől.Ez azt jelenti, hogy hétköznapokon, forgalmi csúcsidőben – a 7.00 és 8.30 óra, valamint a 15.30 és 17.30 óra közötti időszakban – normál módon, míg csúcsidőn kívül és hétvégén sárga villogó üzemmódban fognak működni a lámpák. A polgármesteri hivatal arra kéri a Derék utcán közlekedőket – mind a gyalogosokat, mind a járművezetőket –, hogy egymásra fokozottan odafigyelve közlekedjenek!

A lakossági jelzések szerint a városban a néhány évvel ezelőttihez képest lényegesen gyérebb a hétvégi és a napközbeni gépjárműforgalom, ezért sokan csak a közlekedési csúcsok idején szeretnének lámpás forgalomirányítást. A Derék utcán a lámpák ilyen rend szerinti üzemeltetése során szerzett tapasztalatok alapján a polgármesteri hivatal szakemberei megvizsgálják majd, hogy a városi tulajdonban lévő más jelzőlámpás csomópontok közül melyeket lehet hétvégékre ugyancsak sárga villogó üzemmódba állítani. A forgalom ily módon való gyorsítása esetén azonban a közlekedők részéről a KRESZ előírásainak fokozott betartása is szükségessé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában