Helyi közélet

2012.08.22. 14:00

Vadételekkel is várják a vendégeket

Hortobágy - A vadászat „műhelytitkaiba” is betekinthetnek a Hortobágyra szombaton ellátogatók.

Hortobágy - A vadászat „műhelytitkaiba” is betekinthetnek a Hortobágyra szombaton ellátogatók.

Az országos vadásznapok keretén belül megyei vadásznapot tart a hajdú-bihari vadász kamara, immár tizennegyedik alkalommal. Hagyomány tehát, hogy évente egy alkalommal, augusztus végén a megye vadászai Hortobágyon találkoznak, ahová meghívják barátaikat, ismerőseiket, sőt a természetkedvelőket is. Segítve ezzel a vadászat társadalmi elfogadottságát, ápolva a vadászati hagyományokat, a vadászat kultúráját.

A hétvégi eseményről Papp Zoltán, a kamara titkára elmondta, hogy abban is az előző évek hagyományait követik. Hajdú-Bihar vadászközösségei vadételeket főznek, természetesen versenyre. A megnyitót követően az ifjú vadászok ünnepélyes keretek között tesznek esküt. Délelőtt a csárdakertben felállított kopjafánál megemlékeznek az elhunyt vadászokról. Az esemény egyik fénypontja a vadászok ünnepélyes felvonulása, az elejtett vadak bemutatása a terítéken. Ezt követően néhány ragadozómadarat szabadon engednek, ezzel jelezve, hogy a vadászok védik és óvják a természetet, az állatokat. Mindemellett íjász- és barokk-solymászbemutató is lesz, valamint az érdeklődők megtekinthetik az ősi vadászati módokat is.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában