Helyi közélet

2012.08.12. 17:04

Olvasói levél: Mennyit ér a hitelkalkulátor?

Június 28. napján hitelkérelmet nyújtottunk be az Otp Bank Nyrt.-hez. 2,5 millió forintot igényeltünk, melyet lakásfelújításra és korszerűsítésre szerettünk volna fordítani.

Június 28. napján hitelkérelmet nyújtottunk be az Otp Bank Nyrt.-hez. 2,5 millió forintot igényeltünk, melyet lakásfelújításra és korszerűsítésre szerettünk volna fordítani.Hitelkérelmünk beadását egy előzetes hitelkalkulációra alapoztuk, melyben az állt, hogy a 2 millió forintot a bank engedélyezi, ezért ebben az előzetes számításban bízva beadtuk hitelkérelmünket és ezzel együtt kifizettünk közel 40 ezer forintot. Majd eljött hozzánk az értékbecslő, felvette az adatokat, és közölte, hogy a bank értesíteni fog bennünket. Meg is kaptuk az értesítést, amelyben a bank a meglévő kondíciók alapján 580 ezer forint hitelt tud nyújtani, és a már befizetett 40 ezer forintot nem kapjuk vissza. A feleségem és én mélységesen felháborítónak és erkölcstelenek tartjuk ezt a fajta hitelbírálati eljárást.

Már van egy jelzálog alapú kölcsönünk a házon, 9 éve fizetjük folyamatosan, soha sem késtünk és nem maradtunk el egyetlen törlesztőrészlettel sem. Ezért érthetetlen számunkra ez az elbírálási gyakorlat a bank részéről.

Kérdésünk:

- A hitelkalkulátor és a valós elbírálás között hogyan lehet ekkora különbség, hiszen a bevitt adataink ugyanazok? Ki állította be így személyes felelősségével a kalkulátort, amire alapoz a hitelt kérelmező?! Szándékosan teszik ezt, hogy minél több pénz tegyenek zsebre a trükkösen átvert kérelmezőtől? (Száz hasonló kérelmező után szép összeget tesz zsebre a bank eredményes megállapodás nélkül!) Elismerjük, hogy a papírokat aláírtuk, a benne foglaltakat tudomásul vettük! De a 2 millió forint és az 500 ezer forint között túl nagy a különbség. Tisztában vagyunk azzal is, hogy a pénzünket nem kapjuk vissza, de ne alázzanak meg semennyi összegért sem!

 

Név, cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában