Helyi közélet

2012.08.19. 20:02

Nyaralás után újra munka?

Debrecen - Hétfői munkakezdés esetén nem szerencsés az üdülésből vasárnap este beesni az ajtón.

Debrecen - Hétfői munkakezdés esetén nem szerencsés az üdülésből vasárnap este beesni az ajtón.Minden munkavállaló átélte már, milyen az, amikor a nyári szabadság után újra el kell kezdeni dolgozni. Minimális munkakedv, lélekben még a tengerparton/hegyekben, megválaszolatlan mailek százai a postafiókban... A munkába rázódás nem könnyű, de néhány ügyes fogással megkönnyíthető a start. A Monster tanácsai nyaralásról visszatérőknek vagy hamarosan indulóknak.

Csak ha "ég a ház"

Már indulás előtt készüljön a visszatérésre. Ha a nyaralás utánra esnek fontos projektek határidejei, tanácsos előre dolgozni vagy a feladatokat átadni. Az első munkanapokon ugyanis nem lehet a korábbi fordulatszámra felpörögni és ez frusztrációt okozhat. Kapcsoljon ki teljesen. A nyaralás akkor hatékony, ha az ember kiszakad a munkából, nem néz rá emailjeire és munkahelyi telefonját sem viszi magával vagy senki sem keresi munkaügyben. Éppen ezért úgy kell otthagyni a munkahelyet, hogy a kollégák tovább tudják vinni az ügyeket. SOS esetben azonban lehetőséget kell adni az elérhetőségre - különösen vezetői poszton. Azt azonban hangsúlyozni kell, csak akkor hívjanak, ha "ég a ház". Időben érkezzen haza. Hétfői munkakezdés esetén nem szerencsés egy két hetes nyaralásról vasárnap késő este hazaérkezni.

Emlék az irodába

Adjon magadnak időt a belerázódásra. Ne várja el magától, hogy már az első napon a topon legyen és ne töltse el kudarccal, hogy sok mindent nem sikerült elintéznie. Az emailezésben még a nyaralás előtt egy nappal későbbi visszatérési dátumot is beállíthat, ha nem akarja, hogy már az első napon megrohamozzák az ügyfelek. Hozzon valamilyen apró emléket a nyaralásról az irodába. Ez lehet akár egy hűtőmágnes, akár háttérképnek egy nevezetesség, amit megtekintett. A lényeg, valami, ami jó érzéssel tölti el. Luxusút esetén érdemes azonban visszafogottnak lenni. Főleg, ha a kollégáknak ilyenre nem futja…

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában