Helyi közélet

2012.08.13. 09:39

Nettó 122 ezer fixszel megyénkben…

Hajdú-Bihar - Az elszegényedés a hajdú-bihariak átlagkeresetének az alakulásán is szinte tapintható.

Hajdú-Bihar - Az elszegényedés a hajdú-bihariak átlagkeresetének az alakulásán is szinte tapintható.Az idei első negyedévben megyénkben az alkalmazottak nettó átlagkeresete 122 ezer forint volt, ténylegesen ennyit vihettek haza a hónap végén a képzeletbeli borítékban. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a szellemi foglalkozású hajdú-bihariak átlagosan 241 ezer, a fizikai munkát végzők pedig 139 ezer forintot kerestek; e két szám eredőjeként a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi bruttó átlagkeresete 187 ezer forintot tett ki.

A statisztikusok kimutatták, hogy a bruttó átlagkereset megyénkben összességében 6,7%-kal haladta meg a 2011 első negyedévében mértet. Ezen belül a versenyszféra alkalmazottainak körében tizenegy százalékos kereset-növekedést, a költségvetési szerveknél pedig 1,6%-os visszaesést mutattak ki. Az egyéb kereseti elemeket – mint például az étkezési, munkába járási, lakhatási költségtérítés – is figyelembe véve a megyei alkalmazottak átlagosan havi 194 ezer forintos munkajövedelemmel rendelkeztek, amely 5,3%-kal volt magasabb a 2011. első negyedévinél.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában