Helyi közélet

2012.08.07. 08:15

Jegyzet: Fától az erdőt

Vessenek meg, de egyáltalán nem sajnálom azt a félezer fát, amit a stadionépítés miatt vágnak ki vagy telepítenek át a Nagyerdőn. Biztos még nem értem meg az efféle világfájdalomra. Pedig rajongok a természetért. De józan paraszti ésszel azt is tudom, hogy a rengetegnek ennyi meg sem kottyan. <a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Ratalics László jegyzete.</a>

Vessenek meg, de egyáltalán nem sajnálom azt a félezer fát, amit a stadionépítés miatt vágnak ki vagy telepítenek át a Nagyerdőn. Biztos még nem értem meg az efféle világfájdalomra. Pedig rajongok a természetért. De józan paraszti ésszel azt is tudom, hogy a rengetegnek ennyi meg sem kottyan. Ratalics László jegyzete.A tamáskodók azt mondják, a parkerdő olyan kincs, amit nem lehet agyonvágni holmi fém- és betonteknővel. Számukra a Nagyerdő így szép, ahogy van, pár jó padot, madáretetőt, tanösvényt még persze szívesen vennének, de egyébként nem bolygatnák. Valószínűleg generációs különbség, hogy mások meg teljesen másképp gondolják. Én például, ha megveszek sem értem, hol lehetne jobb helyen a Loki otthona, s nyilvánvaló, hogy a szurkolók, akik mégis csak Debrecen egyik legnagyobb szubkulturáját alkotják, ezerszer szívesebben járnak meccsre a Nagyerdőre, mintsem a Gázvezeték utcára vagy a Tócóvölgy szélére, melyek korábban felvetődtek lehetséges stadionhelyszínként. Kiknek szeretnénk olyan jót tenni, hogy arra mi magunk is büszkék lehessünk: félezer fának vagy tízezernyi debreceninek? Mégis, hogyan festene a Nagyerdő, ha elődeink se mertek volna hozzányúlni?

Vagy ez is csak egy újabb álvita, aminek nincs más szándéka, mint azt demonstrálni, hogy amit a városvezetés csinál, mindig rossz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában