Helyi közélet

2012.08.03. 17:09

Információs szolgálat, gyermekfelügyelet

Hajdúdorog - Integrációt és esélyegyenlőséget segítő programok a Fehér Bot Alapítványnál.

Hajdúdorog - Integrációt és esélyegyenlőséget segítő programok a Fehér Bot Alapítványnál.Tájékoztató napot tartott a Kiemelten Közhasznú Fehér Bot Alapítvány nemrégiben a legújabb nyertes pályázatának ünnepélyes megnyitójaként a Görög Demeter Művelődési Házban. A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítésére kapott csaknem 50 millió forintos támogatásból a szervezet hajdúdorogi és hajdúböszörményi klienseinek indítanak új szolgáltatásokat.

Hét év, hét projekt

Az alapítvány vezetője dr. Szabó Miklós az elmúlt hét évről beszélt, arról, hogy hét sikeres projekttel több mint 300 millió forintot tudtak fordítani 600 kliens megsegítésére. A programok fele a látássérülteknek szólt, ám más fogyatékkal élők is szép számmal bekapcsolódhattak a rendezvények és szolgáltatások által nyújtott programokba. Jövőjükről elmondta, egy komoly támogatási összegből 220 négyzetméter területű esélyegyenlőségi házat hoznak létre hajdúdorogi szolgáltató helyükön. Fő csapásirányuk továbbra is a fogyatékos emberek társadalmi integrációjának segítése, és érdekeik minél szélesebb körben szolgálása.

Közösségépítés

Fehér Ildikó projektmenedzser a pályázatot megelőző szükségletfelmérésről beszélt, melynek alapjául állhatott össze a projekt végleges tartalma. A szolgáltatásokról pedig Barcsa Gabriella szakmai vezető tájékoztatta a hallgatóságot. Az állandó információs szolgálat és internet hozzáférés mellett időszakos gyermekfelügyeletet, jogi, pszichológiai és szociális tanácsadást, valamint állásinterjúra felkészítő foglalkozások szervezését fogják vállalni. A társadalmi integrációt kommunikációs és személyiségfejlesztő, álláskeresési továbbá konfliktuskezelési és együttműködést kialakító tréningek segítségével igyekeznek biztosítani a kliensek számára. Habár a fent említett eseményeket a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegséggel, illetve fogyatékkal élő személyek és családtagjaik részére elérhetőek, számos közösségépítő szabadidős program és előadás szabadon látogatható, ezért minden érdeklődőt szívesen látnak.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában