Helyi közélet

2012.08.01. 15:26

Csirke tolvajt fogtak Nagykerekiben a rendőrök

Nagykereki - A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrsének járőrei kedd este elfogták Nagykerekiben egy rablás elkövetőjét, aki az elfogása előtt közvetlenül baromfikat tulajdonított el egy családi ház udvaráról.

Nagykereki - A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrsének járőrei kedd este elfogták Nagykerekiben egy rablás elkövetőjét, aki az elfogása előtt közvetlenül baromfikat tulajdonított el egy családi ház udvaráról.A rendelkezésünkre álló adatok szerint egy 45 éves férfi (nagykereki lakos) miután a Biharkeresztesi Rendőrőrsön egy büntetőügyben gyanúsítottként kihallgatták és elengedték, Nagykereki településen egy családi ház udvaráról kacsákat kísérelt meg eltulajdonítani. A ház lakói azonban megzavarták, így onnan elmenekült. Ezt követően egy másik ház udvarára is bement, ahol az ólban tartott baromfik közül 4 tyúkot és 2 kakast a nála lévő zsákba rakott. Az állatok által keltett zajra a ház tulajdonosa (85 éves nő) kiment az udvarra és meglátta az ólban tartózkodó elkövetőt. Az állatok megtartása érdekében többször rászólt a férfire, aki azonban cselekményét tovább folytatta, majd a sértettet többször meglökte, hogy el tudjon menekülni a zsákban lévő szárnyasokkal. A zajra a szomszéd ház lakói is felfigyeltek, akik a (sértett) idős hölgy segítségére siettek. Eközben az elkövető az ellopott állatokkal a helyszínről elmenekült.

A Biharkeresztesi Rendőrőrs járőrei, ahogy tudomást szereztek a bűncselekmény elkövetéséről, azonnal megkezdték az elkövető felkutatását. A menekülő férfit a járőrök pár perccel később a bűncselekmény helyének közelében elfogták, majd előállították a rendőrőrsre, ahol gyanúsítotti kihallgatása megtörtént. A kihallgatást követően őrizetbe vételére került sor.

A 85 éves hölgy a cselekmény során nem sérült meg, azonban a történtektől rosszul lett, ezért őt a mentők a kórházba szállították.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrse folytatja le a nyomozást, rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

 

Kovács Károly r. százados

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában