Helyi közélet

2012.08.25. 09:20

A zöldebb városért tekernek tíz kilométert

Debrecen - A sport, valamint a kerékpározással kellemesen eltöltött idő népszerűsítése mellett a zöldebb és élhetőbb város megteremtéséért kerékpároznak várhatóan mintegy ezerötszázan az első Cube Debreceni Kerékpáros Városkerülő napon szombat délelőtt Debrecenben.

Debrecen - A sport, valamint a kerékpározással kellemesen eltöltött idő népszerűsítése mellett a zöldebb és élhetőbb város megteremtéséért kerékpároznak várhatóan mintegy ezerötszázan az első Cube Debreceni Kerékpáros Városkerülő napon szombat délelőtt Debrecenben.A szervező Czibere Gyula elmondta, hogy az idén első alkalommal, a jövőben azonban félévente, évente megismételt akciójukkal nem céljuk gyalogos- és a gépkocsi forgalom zavarása, akadályozása. Sokkal inkább a kerékpározás kultúrájának fejlesztése, valamint a gyalogosok, biciklisek és autósok közötti tolerancia erősítése.

A kerékpáros városkerülő túra résztvevői 10 óra 30 perckor a Kossuth tér Nagytemplom előtti részéről indul a Piac utca, Széchenyi utca, István utca, Vincellér utca, Derék utca, Kishegyesi út, Segner tér, Hatvan utca útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában