Helyi közélet

2012.08.24. 16:14

A romák felzárkózásáról

Debrecen - Az egészségügyi világszervezet, a WHO kiemelt témának tekinti a romák ügyét.

Debrecen - Az egészségügyi világszervezet, a WHO kiemelt témának tekinti a romák ügyét.Albánia, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Izrael, Macedónia, Montenegro, Moldova, Románia, Szerbia. A felsorolt országokból az egészségügyi és a külügyminiszterek által delegált vezető tisztségviselők vesznek részt az augusztus 21-25. között Debrecenben zajló Globális Egészségdiplomácia kurzuson. A rendezvényt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Népegészségügyi Kara és a svájci Graduate Institute of International and Development Studies Globális Egészség Programirodája szervezte, támogatóként pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Irodája áll mögötte. Az előadók diplomaták, gyakorlati szakemberek és vezető egyetemi oktatók – a résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteit előadások, szemináriumok és szimulációs tárgyalások keretében bővítik.

A kurzuson ma (augusztus 25-én, szombaton) önálló szekcióban foglalkoznak a szakemberek a romák társadalmi felzárkózásának nemzetközi vonatkozásaival. A szekciót a WHO Társadalmi Sebezhetőség és Egészség Kollaborációs Központja szervezte, az ülésen részt vesz a területért felelős WHO programmenedzser is – tájékoztatott Dr. Ádány Róza egyetemi tanár, centrumelnök helyettes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában