Helyi közélet

2012.07.18. 16:50

Zöldebb és impozánsabb külsőt kap a Nagy Lajos király tér

Debrecen - Térrendezési és kertépítészeti munkákkal szépítik a forgalomelterelő szigetet.

Debrecen - Térrendezési és kertépítészeti munkákkal szépítik a forgalomelterelő szigetet.Idén nyáron megújul a Nagy Lajos király téren lévő forgalomelterelő sziget; erre önkormányzati forrásból 1 millió 858 ezer forintot fordítanak.

A felújítás kertészeti munkálatokat, öntözőrendszer telepítését, valamint az ehhez kapcsolódó vízvételi hely kialakítását foglalja magában, aminek a nagy része már el is készült – közölte Fodor Levente, a debreceni képviselőtestület Fidesz frakciójának képviselője. A legutóbbi szakaszban növénytelepítés történt, amelynek során 45 köbméter termőföldet és 35 méter gyepszőnyeget terítettek le, illetve 150 darab tűzeső és 200 darab som ültetésével járultak hozzá a környék szebbé tételéhez. Az ősz folyamán, a vegetációs időszakon kívül az időjárási viszonyoktól függően folytatódik a munka: a későbbiekben három mocsári tölgy is díszíti majd a Nagy Lajos király teret.

HBN-HK | Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában