Helyi közélet

2012.07.06. 14:46

Piacolás Debrecneben: "Csak és kizárólag magyar árut veszek"

Debrecen - Az idős hölgy szerint nem nagy a differencia az import és a hazai gyümölcsök árai között.

Debrecen - Az idős hölgy szerint nem nagy a differencia az import és a hazai gyümölcsök árai között.A nagypiacon járva kíváncsiak voltunk, a vásárlók hogyan vélekednek a felhozatalról. "Hetente kétszer járok ide, és általában elégedett vagyok, mert minden van itt, amire szükségem van. Csak és kizárólag magyar árut veszek, a külföldiben nem bízom. Nem olyan jó az íze, és ki tudja, hogyan kerül az asztalokra" - vélekedett az egyik vásárló.

Mindig frisset

Nem ő az egyetlen, aki ragaszkodik a piachoz. Egy bottal közlekedő idősebb hölgy elárulta, bár nehézkes kijutnia ide, de ha teheti, csak itt vásárol. Természetesen magyar terméket. Szerinte nem túl nagy a differencia az importált és a hazai gyümölcsök árai között. Egy másik rendszeres piacra járó szerint viszont észre lehet venni a különbséget, de az árak széles skálán mozognak, attól függően, hogy épp minek van szezonja. Elmondása szerint a most kelendő őszibarack ára egy-két nap leforgása alatt a felére csökkent, így ő is most vásárolt többet a friss gyümölcsből. A kereskedők szerint is a magyar termék az örök favorit. "Hiába van kint egész évben az uniós gyümölcs, mikor bejön a magyar, csak azt veszik. Most a málnát, szedret, megyet és őszibarackot kapkodják el gyorsan " - mondta az egyik árus, akinek asztalán az idénygyümölcs mellett szőlő és banánfürtök is akadtak szép számmal, egyelőre szinte érintetlenül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában