Helyi közélet

2012.07.09. 10:33

Örökös ökoiskolai címet kapott öt cívisvárosi oktatási intézmény

 Debrecen. Magyarországon 2005 óta léteznek ökoiskolák, melyek átgondoltan és intézményesített rendszerszerűen foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósításával, a környezeti, és egészségneveléssel.

 Debrecen. Magyarországon 2005 óta léteznek ökoiskolák, melyek átgondoltan és intézményesített rendszerszerűen foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósításával, a környezeti, és egészségneveléssel. Országosan 544 ökoiskolát jegyeztek be eddig, ezek közül 145 rendelkezik az örökös ökoiskola címmel, melynek feltétele, hogy az adott oktatási intézmény három tanítási évben is kiérdemelje az ökoiskola minősítést.

 

Egy hálózatban

Debrecenben jelenleg 13 ökoiskolát tartanak nyílván ezek közül a Gönczy Pál és a Karácsony Sándor Általános Iskola a kezdetektől kiérdemelte ezt a címet, így természetes, hogy az idén először kiosztott örökös ökoiskolai címet elnyerők között is ott vannak. Rajtuk kívül az Epreskerti, a Kinizsi Pál és a Szoboszlói Úti Általános Iskola kaphatta meg, mert idén már harmadjára lett ökoiskola. Mint arról Szabó Gyula az oktatási bizottság vezetője beszámolt, a debreceni ökoiskolák sajátos egyéni programjaik mellett együttműködési megállapodás alapján egységes arculatú közösségben is dolgoznak, hiszen a hálózati kapcsolatok minden benne lévő intézmény tudását, értékeit, és a város oktatási rendszerét is gazdagítja. HBN

Címkék#Ökoiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában