Helyi közélet

2012.07.23. 16:54

Látogatható lesz az ásványtani gyűjtemény

Debrecen - Felújítás és költözés ad alkalmat a rendszerezésre és megfelelő elhelyezésre.

Debrecen - Felújítás és költözés ad alkalmat a rendszerezésre és megfelelő elhelyezésre.

Több éves átfogó folyamat közeledik a végéhez, mely számos pályázat előnyeit kihasználva, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok (DE TEK) több karánál a helyiségek felújítását és az alapterület növekedését eredményezi.

Az Ásvány- és Földtani Tanszék főépület földszinti irodái, laboratóriumai a Kémiai Épületben a Meteorológiai Tanszék korábbi helyén kapnak helyet. A Földtudományi Intézet nagyobb területet kapott, minden helyisége megújul. Az eddig szétszabdalt Földtudományi Könyvtárat egyesítették a Matematikai Épület földszintjén, korszerű körülmények között. Az ásványtani gyűjtemény a K/4 teremben elhelyezve nyilvánosan látogatható lesz.

Az Ásvány- és Földtani Tanszék jelenlegi helye rendkívül elhanyagolt, szinte romos. Új helyiségei és laboratóriumai a korábbinál sokkal jobb körülményeket biztosítanak majd oktatásra, kutatásra egyaránt. A költözés egyben alkalmat ad a tárlók felújítására, új tárlók készítésére, a gyűjtemény rendszerezésére, korszerűbbé tételére is – tájékoztat prof. dr. Gaál István, a Tudományegyetemi Karok elnöke, rektorhelyettes a DE honlapján.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában