Helyi közélet

2012.07.10. 12:51

Képzések és hangversenyek a Zeneművészeti Karon

Debrecen. A debreceni és budapesti zenei felsőoktatási intézmények művésztanárai és diákjai mellett 9 országból érkeznek még mesterek és hallgatók a Debreceni Egyetem Zeneművészeti kara által 12-ik alkalommal megszervezett Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára, amely július 15-24. között tizennégy hangszeren kínál mesterkurzusokat.

Debrecen. A debreceni és budapesti zenei felsőoktatási intézmények művésztanárai és diákjai mellett 9 országból érkeznek még mesterek és hallgatók a Debreceni Egyetem Zeneművészeti kara által 12-ik alkalommal megszervezett Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára, amely július 15-24. között tizennégy hangszeren kínál mesterkurzusokat. – A képzésre 150 hallgató érkezik, többek között Japánból, Spanyolországból, Koreából, Ukrajnából, Szerbiából. Az, hogy ilyen sokan érdeklődnek a kurzusok iránt, azt is jelenti, hogy szakmailag kiválónak tartják karunkat – mondta dr. Duffek Mihály, a Zeneművészeti Kar dékánja a keddi sajtótájékoztatón. Dr. Váradi Judit, a kar főiskolai docense hozzátette: a nyári akadémia mesterkurzusait minden évben valamilyen különleges, új hangszerrel próbáljuk bővíteni; idén a népi hegedűvel gyarapszik hangszerpalettánk.A kurzus eredményességét a nagyközönség is „letesztelheti”, ugyanis gálaműsorok keretében hét koncertet adnak az akadémia vendégoktatói és hallgatói július 16-tól a Zeneművészeti Kar Liszt-termében, melyek ingyenesen lesznek látogathatóak. A cívisvárosban 4-ik alkalommal felkészülő Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar –a programhoz kapcsolódóan– fellépéssorozatát július 24-én a debreceni Kölcsey Központ Nagytermében kezdi, majd Kecskeméten, Budapesten és Milánóban lesz hallható a 80 tagú fiatal művészekből álló együttes. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában