Helyi közélet

2012.07.19. 07:43

Jegyzet: Hol a pénz?

<em>Azelőtt a megyeszékhelyen "pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen”, vagyis határidőre és jó minőségben készültek el a beruházások. </em><strong>Szabó Katalin jegyzete.</strong>

Azelőtt a megyeszékhelyen "pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen”, vagyis határidőre és jó minőségben készültek el a beruházások. Szabó Katalin jegyzete.

Aztán jött a csatornázási programban érintett Vertikal-D nevű kivitelező, és vele az építőipar minden „betegsége” megjelent: a kifizetetlen munkások, a rémes állapotok miatt felháborodott lakók, az ígérgető cégvezető stb. Végül új pályázatot kellett kiírni, a félbehagyott munkát a Keviép fejezte be.

Már szinte el is felejtettük, mennyi bosszúságott okozott az állatorvosi ló látogatása, de itt van újra! Valószínűleg idefialt, és a csikója épp most rúgja szét az istállót: a 2-es villamospálya beruházását. A határidő rég letelt, a munka azóta se nagyon halad, de a legmegalázóbb a mellébeszélés – kérdezzünk akár kivitelezőt, akár városvezetőt. Erőtlen utalásokat tesznek a másik mulasztásaira, ám a pénztelenség (mert feltehetően erről van szó) valódi oka rejtve marad. Azt gyanítom, taktikáznak. Ha kiteregetnék a kártyáikat, nem volna mivel ütni majd a bíróságon.

Mert azt nagyjából sejteni lehet, hogy a "játék" ott folytatódik. Régen azt hittük volna, hogy ott az igazság is kiderül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában