Helyi közélet

2012.07.24. 16:00

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

A szárazföld északi területein több középpontú ciklon hullámzó frontrendszere hatására többnyire erősen felhős az ég, többfelé esik az eső. A Földközi-tenger középső tájain sekély ciklonális mező és magassági hidegörvény okoz szórványosan záporokat, zivatarokat. Ugyanakkor Európa középső területei fölött délnyugat-északkeleti tengellyel anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában napos, száraz idő a jellemző. A csúcshőmérséklet a felhősebb északi tájakon 12, 20 fok között alakul. Ezzel szemben délen, délkeleten a délutáni órákra általában 25, 34 fok közé melegszik fel a levegő, Görögországban és az Ibériai-félszigeten 35, 39 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a fölénk helyeződő hidegcsepp határozza meg. 

Várható időjárás az ország területére szerda estig:

Többnyire erősen felhős lesz az ég. Kedd estétől szerda estéig sokfelé várható ismétlődő zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is valószínű. Nyugat-Dunántúlon tartós esőre is számítani kell. Rövidebb napos időszakok elsősorban a Tiszántúlon lehetnek. A keleti, északkeleti szél megélénkül, kedden időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 22, 28 fok között várható, a Tiszántúlon lehet ennél néhány fokkal melegebb.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában