Helyi közélet

2012.07.17. 15:34

Gyalogosan tervezték, két keréken teljesítették

Nyíracsád - Kerékpárral szelték át az országot az államvizsga örömére

Nyíracsád - Kerékpárral szelték át az országot az államvizsga öröméreA Nyíracsádon élő Szigeti Zsolt és a bocskaikerti Nagy Attila különleges módját választotta az államvizsgát követő ünneplésnek. Elhatározták, ha sikeres záróvizsgát tesznek, s kezükben lesz a diplomájuk, hazagyalogolnak. Mindez persze nem lenne olyan nagy szenzáció, ha mondjuk a Debreceni Egyetem hallgatói lettek volna, ők azonban Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetem erdőmérnöki karán végeztek. Az egyetemi élet és a munkába állás között szerencséjükre meglehetősen kevés szabadidejük maradt, nem lett volna idejük a hetekig tartó sétára, ezért a mintegy 530 kilométeres távot végül kerékpárral teljesítették.

Harc a kilométerekkel

Még fogadást is kötöttek, csak úgy, mint a 80 nap alatt a Föld körül című klasszikusban. A 120 órában kitűzött célt alig több, mint 110 óra alatt teljesítették. – Sportolóknak sokkal kevesebb időre lett volna szükségük, de mi nem elsősorban az idővel, hanem a kilométerekkel harcoltunk, s a kitűzött cél elérése volt a legfontosabb. Az útvonalat előre elterveztük, főként alsóbbrendű utakat választottunk a biztonságosabb közlekedés érdekében. Nagy kihívást jelentett a hőség és a hegyvidéki kerekezés. Hajnali négykor indultunk minden nap, a déli órákat pedig pihenéssel töltöttük – foglalta össze útjukat Szigeti Zsolt. A fiúk nagyon örültek, hogy sikerült valóra váltani régóta dédelgetett álmukat, csak azt sajnálják, hogy bár átszelték szinte az egész országot, a táj szépségeire nem nagyon maradt idejük.

HBN – KZE | Fotó: Magánarchívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában