Helyi közélet

2012.07.17. 10:30

Fele pénzből gazdálkodnak a debreceni pagonyban

Debrecen - A pagonyra 5 millió, a máltaira 2,5 millió forint jut.

Debrecen - A pagonyra 5 millió, a máltaira 2,5 millió forint jut.

A Máltai játszótérre és az Ötholdas pagonyra fordított támogatási összeg felére csökkent. Lapunk a városüzemeltetési osztályt kérdezte, miszerint ebben az évben a játszóterek üzemeltetésére mekkora összeget különítettek el, illetve a pénzmegvonás miként befolyásolja az üzemeltetést: esetleg rövidebb lesz-e a játszóterek nyitvatartási ideje, megszűnik az őrzésük, talán a karbantartásukra jut majd kevesebb?

Baranyi Tamás, a városüzemeltetési csoportvezető levelében az alábbi tájékoztatást adta: „Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben – a 2012. évi költségvetés terhére – a Máltai játszótér esetében 2,5 milliót, az Ötholdas pagony tekintetében pedig 5 millió forintot különített el a játszóterek üzemeltetésének támogatására, melyet az üzemeltetők kizárólag működési célra használhatnak fel. Tekintettel az idei szűkös költségvetésre, a korábbi évekhez képest idén a felére csökkent a támogatási összeg, azonban reményeink szerint ez nem eredményez olyan mértékű változást, amit a játszótereket használók bármilyen tekintetben is éreznének.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában