Helyi közélet

2012.07.10. 14:23

Derecskére készülnek a grafikusok

Derecske. Csernus Tibor képzőművész grafikai hagyatékából összeállítandó emlékkiállítás megnyitásával veszi kezdetét a jövő hétfőn a Hajdú-bihari Grafikai Művésztelep XVI. alkotói kurzusa a Derecske Városi Művelődési központban.

Derecske. Csernus Tibor képzőművész grafikai hagyatékából összeállítandó emlékkiállítás megnyitásával veszi kezdetét a jövő hétfőn a Hajdú-bihari Grafikai Művésztelep XVI. alkotói kurzusa a Derecske Városi Művelődési központban. Csernus Tibor (1927–2007) Kossuth-díjas grafikus és festő – mint az a meghívóban közzétett ismertetőből kiderül – a nemzetközi hírnevet a transzavantgárdhoz köthető újklasszicista festményeivel vívta ki, több méltatója szerint a legmagasabbb szintre jutva hasonló szellemben dolgozó kortársai között. Derecskén bemutatandó alkotásai július 25-éig tekinthetők meg a városi kisgalériában.Az egyedülálló arculatú – az évszázados hagyományok és a kortárs grafika között hidat képező – művésztelepen az idén tizenhat alkotó vesz részt a tíznapos munkában. A friss termést zárókiállításon mutatják be, július 26-ától. HBN

Címkék#Csernus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában